25 september 2020

Looking for Alaska

 Forfatter: John Green - Udgivet: 2013 - Forlag: HarperCollins 

Sidetal: 263 - ISBN: 9780007523160 

Kostskole-verdenen er efterhånden godt brugt og en anelse slidt i kanterne, og der skal noget fodarbejde til, før det er en setting der bliver interessant at læse, da man ofte har hørt mange af problemstillingerne før, men personligt mener jeg, at John Green slipper godt fra det her.

John Green har, som jeg også nævner i andre anmeldelser af hans bøger, en god fornemmelse af essensen af ungdommen, og skriver sig fint ind på, hvordan man som ung søger og prøver grænser af, hvilket gør sig gældende i særlig grad i kostskole-miljøer; herhjemme ser vi det også i efterskole-regi, hvor de unge ikke længere har mor og far hængende over sig til at fortælle hvad de må og ikke må længere, og selvom der stadig er regler, føler man sig mere fri, og skal til at finde ud af, hvem man nu er og vil være. Det hører med til at udforske sin identitet og sit jeg. Hele denne strøm præsterer John Green på bedste vis at få rundet i Looking for Alaska, og han gør det uden at vakle.

Jeg gav bogen 4 ud af 5 mulige stjerner



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dracula genfortalt

  Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen - Forlag: Politikens Forlag - Udgivet: 2023 Dracula genfortalt  er nu den tredje klassiker i serien af ge...