25 september 2020

Kunsten at være normal

 Forfatter: Lisa Williamson - Dansk forlag: Politikens forlag - Udgivet: 2017

Sidetal: 405 - ISBN: 9788740034110 - Originaltitel: The Art of Being Normal

Årh! Wauw..

Hjerteskærende, og alligevel varm og noget af det, man lige har brug for at høre, når det gælder.

Selv sad jeg flere gange med tårer i øjnene, - husk Kleenex!

Teenageårene er besværlige og fyldt med identitetskriser for de fleste af os, - uanset baggrund, køn, seksualitet eller andre faktorer. Der er meget, man skal forholde sig til, uanset hvad.

For nogle bliver der bare læsset endnu flere udfordringer på end for så mange andre. For hvordan får man lige fortalt, at man ikke føler sig som det køn, man er blevet tildelt ved fødslen? Hvordan vil omverdenen reagere, - familie, venner, klassekammerater? Det er ikke sådan lige til at navigere i.

For vores hovedpersoner i Kunsten at være normal går det da heller ikke hverken værre eller bedre end at enkelte af deres skolekammerater har meget vanskeligt ved at håndtere det faktum, at andre ikke passer ind, - og de mener åbenbart at det er deres opgave i livet at træde på de, der falder udenfor.

Og når det så oveni ikke kører helt glat på hjemmefronten, kan det være vanskeligt at finde overskuddet til også at håndtere problemerne på skolebænken.

Det er en barsk fortælling, der både minder læseren om nogle af de gængse udfordringer, man kan hav som teenager, men også åbner læserens øjne for nogle af de ekstra udfordringer man kan have, når man er transkønnet, og derfor er ekstra udsat. Det minder os om at huske at behandle andre ordentligt - uanset hvad. Og det minder os om vigtigheden af at turde sige fra, når vi - eller andre, for den sags skyld - ikke bliver behandlet ordentligt, - for at gøre en forskel, ikke bare på kort sigt, men på den lange bane, både for os selv og vores omgivelser.

Jeg gav bogen 5 ud af 5 mulige stjerner.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...