26 september 2020

More Happy Than Not

 Forfatter: Adam Silvera - Først udgivet: 2015 - Forlag: Simon & Schuster

Sidetal: 300 - ISBN: 9781471175848

Lider du af uønskede minder? Ring til Leteo Instituttet og hør mere om vores banebrydende erindringsbefriende indgreb! Det er svært for den 16-årige Aaron at finde glæden ved livet efter farens selvmord. Med støtte fra sin mor og sin kæreste Genevieve er han dog langsomt ved at komme ovenpå igen. Men da Genevieve rejser væk i et par uger, møder Aaron tilflytteren Thomas. Thomas gør ham glad, og efterhånden går det op for Aaron, at han er mere end bare en ven. Problemet er, at det blandt Aarons gamle venner slet ikke er i orden at have følelser for en anden fyr. I et desperat forsøg på at lukke ned for farens selvmord, vennernes svigt og sine egne følelser for Thomas, overvejer Aaron at lade sig indlægge på Leteo Instituttet. Også selvom det vil betyde, at han helt må glemme, hvem han i virkeligheden er.

Adam Silvera har en tendens til at efterlade mig med tårer i øjnene. Det er egentlig imponerende, at det bliver ved med at ske.

I løbet af bogens handling er der flere ting, der peger i forskellige retninger i forhold til Aarons forståelse af sig selv og hans tvivl om sin identitet, og han skal bruge lang tid på at finde et ståsted i livet, til dels grundet kammeraterne i nabolaget, og til dels grundet samfundets generelle opfattelse af folk, der falder uden for normen; nogle steder er det bare meget vanskeligt at skille sig en smule ud.

Det her med at gruble over sin identitet er noget, de fleste ramler ind i på et eller andet tidspunkt, især i teenageårene, og det er ikke nemt, uanset hvor gennemsnitlig, man så ellers er. For Aaron er det svært. Rigtig svært. Og han kan umuligt være den eneste. Derfor kan More Happy Than Not være det, nogle unge (forhåbentlig) kan spejle sig i, så de får mulighed for at føle sig set, hørt og accepteret - og det er derudover en lærerig læseoplevelse for os, der står lidt udenfor, da den kan være med til at skabe en forståelse for nogle af de tanker, der går gennem hovedet på et ungt menneske, der står med store tvivlsspørgsmål om sin identitet.

More Happy Than Not er rørende, relevant, og burde være et must-read, uanset hvad ens baggrund er.

Jeg gav bogen 4 ud af 5 mulige stjerner.

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...