26 september 2020

Kane Chronicles

 Forfatter: Rick Riordan

Rækkefølge:

  1. The Red Pyramid
  2. The Throne of Fire
  3. The Serpent's Shadow

Rick Riordan viser virkelig, hvor godt styr han har på sine mytologier, når han uden videre slår over i Egyptisk Mytologi lige efter at have skrevet om den græske - og slipper godt fra det.

Søskende-parret vi følger i denne serie oplever deres hverdag clashe med mytologien på en anderledes måde end Percy Jackson og hans venner gjorde det, men deres oplevelse er mindst lige så intens. Parrets markant forskellige personligheder virker ydermere som et fint billede på, hvordan det også kan være at have søskende; det er ikke altid så glans-billede-agtigt, som nogle medier vælger at vise det. Derudover supplerer Sandie og Carter, netop grundet deres forskelligheder, hinanden utroligt godt, og de er et fantastisk team, som kun bliver stærkere sammen.

Personligt mener jeg ikke, det er den bedste af serierne fra Rick Riordan, men Rick Riordans skrivestil er stadig fænomenal, og triologien her kan kun anbefales, hvis man interesserer sig det mindste for egyptisk mytologi og / eller relationen mellem søskende - især hvis man savner andet end glansbillede-fremstillinger af søskende, der kun ser deres søskende som bedårende.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dracula genfortalt

  Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen - Forlag: Politikens Forlag - Udgivet: 2023 Dracula genfortalt  er nu den tredje klassiker i serien af ge...