26 september 2020

Red, White and Royal Blue

 Forfatter: Casey McQuiston - Forlag: St. Martin's Griffin - Udgivet: 2019 - Sidetal: 421

Red, White & Royal Blue har været uhyre populær siden den udkom, og den har bestemt også sin charme. Det er svært ikke at falde for disse to unge menenskers vilje til og kamp for at få lov til at være sammen, trods den modstand de møder undervejs, både direkte og indirekte fra eget opland og fra omverdenen.

Det er ikke nemt at skille sig ud i en verden hvor selv de mindste ting hurtigt kan blive blæst op af sociale medier og pressen, og det kan gå lynhurtigt med at få spredt halve sandheder og rygter, der kan miskreditere de involverede og rode folk ud i noget, hvor de nærmest ikke kan bunde. Fortællingen kan derfor med fordel bruges som afsæt til en snak om både det, at vi alle har vores små særheder, og at det er okay at være anderledes og skille sig ud, men også vigtigheden af at passe på sig selv. Det kan være svært for almene mennesker at sætte sig ind i det cirkus, Alexander og Henry går igennem som offentlige, kendte personligheder, men der findes rigeligt med sager også om private mennesker, der har fået delt større eller mindre hemmeligheder uden først at have sagt god for det, og det er bestemt noget, der er værd at tale om, for at skåne én selv og andre.

Når det er sagt, virker forståelsen af hvordan de europæiske kongehuse er skruet sammen, temmelig overfladisk, mens indsigten i det amerikanske præsidentvalg er mere naturlig og virker mere præcis; her kunne forfatteren med fordel have researchet lidt grundigere, for det tager toppen af læseoplevelsen, i hvert fald for mit vedkommende.

Jeg gav bogen 4 ud af 5 mulige stjerner.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

For i dag er jeg uden dig

  Forfatter:  Josephine N. B. Valentin - Forlag: HiReader - Udgivet 2024 For i dag er jeg uden dig  er Josephine Valentins debutroman, - og ...