26 september 2020

*Anmeldereksemplar* Summoner

Forfatter: Kristoffer J. Andersen - Forlag: Tellerup

Bog 1 og 2, Hidkalderen og Hidkalderen vender tilbage, er modtaget som anmeldereksemplarer

Om bog 1, Hidkalderen, skrev jeg:

Hidkalderen er en roman med fart over feltet. Den er målrettet børn på mellemtrinnet og rammer plet både i henhold til sproget, som engagerer børnene ved at portrættere børnenes omgangstone realistisk og i henhold til det overordnede plot og den interaktion der foregår karaktererne imellem. Karakterernes interesser stemmer ovens med nogle af de interesser man vil finde hos børn på en almindelig dansk folkeskole, og måden de spiller de forskellige spil på ligner også noget, mange børn vil kunne genkende.

At kortene i romanen her er fysiske og ikke digitale får dog handlingen til at lyde som om den ligger år tilbage, nu hvor mange folkeskoler i dag har en ordning, hvor eleverne relativt tidligt udstyres med tablets eller computere og derfor kan spille deres spil dér. Dog er der stadig et fint grundlag for at eleverne i kraft af spillet interagerer med hinanden både på tværs af parallelklasser og på tværs af årgange, hvor det i andre sammenhænge ville være sværere at få øje på hvad en elev i 7. klasse så i eleverne i 5. klasse, trods den lille aldersforskel, da de udviklingsmæssigt allerede er et helt andet sted.

Det kan være en fordel at vide lidt grundlæggende om, hvordan man spiller med diverse samlekort (Magic Cards, Pokemon kort, Hearthstone, etc.), før man læser bogen, men det er ikke en streng nødvendighed, da meget bliver forklaret med almindelige ord.

Jeg gav bogen 4 ud af 5 mulige stjerner.

Bogen er udgivet i 2019 og har ISBN 9788758831749. Den er 156 sider lang.


Om bog 2, Hidkalderen vender tilbage, skrev jeg:

Hidkalderen vender tilbage giver mig Jumanji-vibes, så det batter. Hvor det i forgængeren var figurer fra et kortspil, der kom til live i den virkelige verden, sendes vore helte nu ind i spillets verden, og skal forsøge at redde sig ud derfra med livet i behold, trods det, at denne fremmede verden ikke just er venligtsindet, og der er flere væsner, der forsøger at slå dem ihjel undervejs.

Bogen er spækket med action, så man keder sig bestemt ikke. Sproget er flydende og rammer på naturlig vis en målgruppe, der befinder sig lige omkring starten af puberteten, hvilket også tydeligt mærkes i både humoren og de tanker og den tvivl, der præger de enkelte karakterer i handlingen. De er stadig meget opsatte på venner, spil og sport, og vil gerne være gode til og med i det hele, men er også så småt begyndt at få øjnene op for at skulle have romantiske følelser og kærester, men det er endnu nyt og svært at håndgribe. Tvivlen og usikkerheden på sig selv hører aldersgruppen til, og er uhyre realistisk beskrevet, - hvilket kun er vigtigt i kampen for at få disse unge mennesker til at forstå, at de overvejelser, de har, ikke er nogen, de står alene med.

Generelt er her tale om en page turner, som jeg sagtens kan forestille mig vil ramme plet hos elever på mellemtrinnet og endda hos enkelte elever i udskolingen, da mange vil kunne føle sig set og repræsenteret af disse karakterer, og den derudover er tilpas spændende til, at den også kan ramme nogle af de, der endnu ikke er voldsomt interesseret i det følelsesmæssige aspekt af handlingen.

Jeg gav bogen 5 ud af 5 mulige stjerner.

Bogen er udgivet i 2019 og har ISBN 9788758831756. Den er 190 sider lang.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Når vinden hvisker mit navn - Azrone #2

  Forfatter: Simon Zander - Forlag: HiReader - Udgivet: 2024 Når vinden hvisker mit navn er bog 2 i serien Azrone. Min anmeldelse af bog 1, ...