26 september 2020

There's Someone Inside Your House

 Forfatter: Stephanie Perkins - Udgivet: 2017 - Forlag: Pan Macmillan - Sidetal: 287

Dansk titel: Når ingen hører dig skrige

Sørg for at have GOD tid til rådighed, før du går i gang med bogen her, - for den er noget nær umulig at slippe igen, når man først kommer i gang.

Det kræver dog også, at man kan holde til det høje spændingsniveau undervejs, og selvom der ikke for alvor bliver slået tvivl om, hvem der overlever, hvem der dør, og hvem skurken er, er der så tilpas meget action involveret, kan det alligevel komme til at blive en tand for nervepirrende for de mindre rutinerede eller mere sarte læsere, hvorfor yngre læsere også må frarådes at læse bogen - nogle af de scener, der er taget med i bogen, kan nemt komme til at virke meget voldsomme, og kan virke ubehagelige og meget uhyggelige.

Vi finder relativt tidligt ud af, hvem skurken er, så langt hen ad vejen er her tale om et kapløb med tiden for at få vedkommende fanget, inden næste offer i rækken nås, og det er ikke umiddelbart så let som det lyder, selvom handlingen foregår i en provinsby, hvor alle kender alle, og man skulle tro, at der ikke var nogen steder at gemme sig - især i betragtning af, at mordene har nået de landsdækkende nyheder. Det er netop dette kapløb med tiden der gør det interessant at følge med i, og gør, at man som læser kan få meget vanskeligt ved at slippe bogen, fordi næste kapitel lige skal med.

Derudover er det ikke blot mysteriet om, hvorvidt gerningsmanden bliver fanget, der er interessant, men også spørgsmålet om, hvad der ligger gemt i hovedpersonens fortid, - hvad er det, hun skammer sig sådan over? Og hvad er der egentlig med Ollie, - taler rygterne om ham sandt? Der er mange mysterier i denne bog - og vi får heldigvis svar på langt de fleste inden sidste side er vendt. Mindre kan man næsten ikke forlange.

Jeg gav bogen 4 ud af 5 mulige stjerner.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...