25 september 2020

Five Feet Apart

 Forfatter(e): Rachael Lippincott, Mikki Daughtry, Tobias Iaconis

Udgivet: 2019 - Sidetal: 276 - ISBN: 9781471182310

Av, mit hjerte.

Jeg skal med det samme indrømme, at jeg fældede ikke bare én, men flere tårer undervejs i denne roman.

Den er på én gang hjerteskærende og livsbekræftigende.

Den flår læseren i småstykker, men giver også én mod på livet og lyst til at opleve verden mens tid er.

Den minder os om at nyde de små øjeblikke.

Den husker os på, at vi skal få fortalt, hvad vi betyder for hinanden.

Den minder os om, at selvom livet kan være barskt og virke uretfærdigt, så er der små lyspunkter at finde rundt omkring, hvis man ellers er åben for at tage i mod dem.

Den husker os på, hvor vigtigt det er, at vi er ærlige over for hinanden, ikke blot i forhold til hvad vi føler, men også hvad vi tænker og forventer, så vi kan undgå misforståelser og fejlagtig kommunikation.

Ja, vi har ofte før hørt historien om to teenagere, hvor enten den ene eller de begge er alvorligt syge. De forelsker sig, og det virker håbløst. Og mange af disse fortællinger kommer nemt til at minde rigtig meget om noget af alt det andet.

Men det virker. Sproget er rørende, karaktererne er dybe og virkelige. Man forbander dem langt væk - men hepper også på dem på samme tid.

I mine øjne er det helt bestemt læsningen værd. Netop fordi, at selvom vi har hørt lignende historier før, kan en ny vinkel på eventyret, og en ny måde at formidle budskabet på, være dét, der gør forskellen for den enkelte.

Jeg gav bogen 4 ud af 5 mulige stjerner.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Høstnat (Ravnenes Hvisken, #0,2)

Forfatter: Malene Sølvsten - Forlag: Gyldendal - Udgivet:  2024 Høstnat  er en spinoff til Ravnenes Hvisken trilogien. Selvom bogen kronolog...