26 september 2020

*Anmeldereksemplar* På røven gennem natten

 Forfatter: Søren Poder - Forlag: Brændpunkt - Udgivet: 2020 - Sidetal: 176 - ISBN: 9788793835863

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar.

Det første, der rammer én ved en ny bog er naturligvis omslaget, som kan gøre en stor forskel i forhold til hvorvidt en bog overhovedet bliver åbnet.

I dette tilfælde omslaget uhyrre veludført. Illustrationen er lækker og detaljerig. Den rammer indholdets intensitet perfekt. Netop detaljerigheden er fantastisk, og der er flere små-detaljer, som først giver mening for læseren langt inde i bogen.

Selve bogen er relativt kort, og kapitlerne er også lette og overskuelige, så man har mulighed for at tage bogen i mindre ryk. Dog er tempoet så tilpas tårnhøjt at det kan være svært at lægge bogen fra sig.

Som nævnt er det intenst fra start til slut. Vi bliver kastet lige ind i handlingen med to unge drenge, der skal hente en pose ét sted og aflevere den et andet - men undervejs får stjålet posen, hvilket betyder, at de både har kriminelle og politiet på nakken. Det ser sort ud for vores unge venner, og de bliver kastet ud i et vanvittigt eventyr, hvor man godt kan håbe på, at de finder en løsning på deres problem - selvom det oftest virker helt umuligt at slippe helskindet fra dén affære.

Sproget er humoristisk og groft, og til tider på grænsen af, hvad man kan tillade sig, - det er ikke for sarte sjæle, og man må være forberedt på at blive provokeret undervejs. Heldigvis er de enkelte karakterer i stand til at tage vare på sig selv og forsvare sig, når humoren bliver på deres bekostning, hvilket også mildner det hele lidt.

Unge fra 6./7.-klasse vil kunne læse med og sandsynligvis få meget ud af læsningen, - både i forhold til en diskussion om skellet mellem generationer, kulturforskelle selv inden for landets grænser, og ikke mindst det adrenalin-kick, man kan få ud af læsningen. (Er filmrettighederne mon solgt?)

Jeg gav bogen 4 ud af 5 mulige stjerner.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

For i dag er jeg uden dig

  Forfatter:  Josephine N. B. Valentin - Forlag: HiReader - Udgivet 2024 For i dag er jeg uden dig  er Josephine Valentins debutroman, - og ...