25 september 2020

*Anmeldereksemplar* Between Worlds: Ragnarok

 Forfatter: Dina Kjøng Sjöblom - Udgivet: 2019 - Forlag: Forfatterskabet.dk - 

Sidetal: 284 - ISBN: 9788793755703

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

Hold.. nu.. fast..(!) en oplevelse!!! Jeg er væltet bagover efter at have slugt bogen på et sted mellem 3 og 4 timer, - og selvom jeg normalt læser relativt hurtigt, er det alligevel gået stærkt her. Bogen har simpelthen ikke været til at slippe igen, og jeg ville ønske jeg kunne fortsætte rejsen i dette univers, der tigger om, at man bliver hængende, og ikke slipper det igen.

Jeg var tryllebundet fra begyndelsen, hvor vi får det første indtryk af Alex, der ved første øjekast er en hård type, der har det hele i fysikken, men som også hurtigt giver indtryk af, at hun gemmer på mere end blot sit barske ydre, der i sig selv godt kan virke intimiderende. Der findes en blød side under overfladen, hvis man giver sig tid til at forsøge at finde den, og Alex selv bliver gennem bogen også bedre til at åbne sig, både efterhånden som hun lærer bogens andre karakterer bedre at kende, men også som hun gradvist lærer sig selv bedre at kende og langsomt udvikler sig, takket være de udfordringer, hun bliver mødt med.

Bogen her kan læses på flere måder.

  • Man kan læse den som værende grøn inden for nordisk mytologi, og så tage bogen for den fantasy/tidsrejse-roman det er. Historien i sig selv rummer nok til, at man ikke behøver have en masse forhåndsviden om emnet for at kaste sig ud i det, og man vil stadig være godt underholdt. Det her med at rejse til en anden tid og gå på opdagelse i en samfundsstruktur der er meget anderledes end det, vi kommer med, har masser af potentiale til at give nogle udfordringer, både for hovedpersonen og de personer, hun møder undervejs. Det gør det ikke bedre, at Alex dukker op med masser af emotionel bagage, som hun ikke har bearbejdet endnu, og et temperament, hun har svært ved at styre, hvorfor der er masser af plads til at hun kan få lov til at arbejde med sig selv og udvikle sig undervejs, samtidig med at hun forsøger at løse de udfordringer, hun ellers bliver stillet over for.
  • Man kan læse den som (af forskellige årsager) værende interesseret i den nordiske mytologi og dét, der ligger til grund for netop asatroen, hvor man her får mulighed for at dykke ned i én tolkning af baggrunden for troen. Det er ikke lige sådan at finde et endegyldigt svar på, hvorfor religioner opstår, men her er der da et bud på, hvordan noget af det kan være startet, så selv som almindeligt interesseret i religion og spiritualitet kan der være noget at hente her, og så er det kun en bonus som asatro-interesseret at kunne gå på opdagelse heri og lede efter navne og referencer til de myter, der knytter sig til religionen.

Og så skal Mette Breth Klausen desuden have stor ros for bogens cover, som på én gang er råt, brutalt, en anelse skræmmende, men også smukt på sin helt egen facon, - og det er så sigende om den vidunderlige historie, som bogen gemmer på.

Jeg knus-elsker romanen her, og den skal have mine varmeste anbefalinger. Det eneste minus, jeg kan finde, er, at jeg ikke umiddelbart kan finde en udgivelsesdato på en bog 2?

Jeg gav bogen 5 ud af 5 mulige stjerner.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Sanjategnet

  Forfatter: Majbrit Ravnholt Cramer - Forlag: Facet - Udgivet: 2024 Sanjategnet  er en standalone bog, der blander fantasy med krimi. I en ...