15 september 2023

*Anmeldereksemplar* Legenden om Agrat, #3: Krigeren fra Rogatan

 Forfatter: Anne Mette Asp - Forlag: Facet - Udgivet: 2023

Reklame: Bogen er modtaget som anmeldereksemplar. Alle udtryk for holdninger er mine egne.

Krigeren fra Rogatan er tredje bind i Legenden om Agrat. Min anmeldelse af første bind, Jernstaven, kan læses her. Min anmeldelse af andet bind, Hævnens Broderskab, kan læses her.

Agrat har mødt meget modstand, allerede i Jernstaven og Hævnens Broderskab. Men hans lidelser er langt fra slut endnu, og der er mange prøvelser i vente her i Krigeren fra Rogatan, hvor han virkelig bliver sat på prøve.

Det er som om at så snart Agrat tager fra sin kone, så forlader heldet ham, og han bliver involveret i ting, han helst havde undgået. Efter et stykke tid er det ikke længere noget, der sådan for alvor kommer bag på læseren, fordi frekvensen af konflikterne og skæbnesvangre møder er relativt høj. Man kan da også med tiden begynde at tvivle på hvor Agrats vilje til at kæmpe videre kommer fra; er det ganske enkelt ukuelig optimisme, eller ser han bare ikke selv hvor uheldig han altid er når han drager ud?

Undervejs i romanen bliver mange af seriens åbne spørgsmål besvaret og lukket af, og vi lærer mere om både Agrats baggrund og hvorfor det hele skulle gå som det gjorde. De sidste kapitler indeholder da også informationer, der vil gøre en anden gennemlæsning af trilogien ekstra interessant, da det netop giver en dybere forståelse af Agrats karakter og de udfordringer han står over for, ikke bare i serien, men også i årene op til hans eventyr.

Efter endt læsning er der, forventeligt, stadig ting man som læser kan fundere over, og der er plads til at drømme videre i universet og dets muligheder. Magisystemet er ikke fuldt udforsket eller forklaret, og især her er der rigeligt med muligheder for reflektion over potentielle anvendelsesmuligheder, og det er måske også her man nemt kan savne lidt mere system og retning. For hvilke begrænsninger har magien egentlig? Og hvor mange muligheder er der for dem, der kan bruge den?

Overordnet er Krigeren fra Rogatan en udmærket afrunding på trilogien. Agrat har som karakter fået lov at udvikle sig fint gennem serien, og det fungerede fint at få taget ordentligt afsked med nogle af de mange, han har mødt undervejs på sin rejse.

Anbefales fra 13-14 år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...