Forfatter: Tone Ottilie - Forlag: Politikens Forlag - Udgivet: 2023
Molly er 16 år gammel og vender hjem til Danmark efter at have boet i udlandet et år med sin familie. Men meget er sket på dét år; hendes bedste ven er sprunget ud som nonbinær (hvilket Molly først får at vide, da hun kommer til Danmark igen), og Mollys mors mand er forelsket i en anden (men Mollys mor tror stadig fuldt og fast på de kan få det til at fungere). Efter sommerferien starter Molly i gymnasiet, hvilket efterhånden er endnu en stor omvæltning, der truer med at vælte læsset for Molly, - men hendes bekymringer slutter naturligvis ikke her.
Milo & Molly er ikke kærester er først og fremmest en fortælling om identitet, med særligt fokus på den udvikling de fleste gennemgår i teenageårene for at lære sig selv bedre at kende. Det veksler mellem det bitre og det sukkersøde, og det kan til tider være voldsomt følelsesladet og meget frustrerende. Det er på ingen måde nemme år at gå i gennem, og nogen har mere at se til end andre.
Fortællingen er en indgang til ungdomstilværelsen, der på én gang virker bekendt og i sin opsætning læner sig op ad velkendte strukturer, og på samme tid er den anderledes, forfriskende og helt sin egen. Milo & Molly lever deres eget liv, og naturligvis er de teenagere som man kender dem fra andre ungdomsromaner, men de formår også at skille sig ud og gøre sig bemærket.
Samtidig er det skønt! at se hvor naturligt bogen vender queer identiteter og at der på ingen måde stilles spørgsmålstegn ved det. Trods kriser og omvæltninger får Milo & Molly trods alt lov til bare at være dem selv, finde ud af hvilken hylde de hører til på i tilværelsen.
Milo & Molly er ikke kærester er til både de unge, der selv går igennem en fase af frustrationer og afmagt, men også til de voksne omkring dem, der savner indblik i hvad der monstro går gennem hovedet på de unge mennesker undervejs. Den er stærk, og den gør indtryk, - og så er det vanskeligt ikke selv at blive revet en smule med undervejs.