14 februar 2024

The Woman In Me

Forfatter: Britney Spears

Britney Spears var - og er - for mange et kæmpe ikon, der var nærmest umulig at komme udenom i løbet af særligt 00'erne. Hendes fortælling er dog på ingen måde rosenrød, hvilket bogen her er vidnesbyrd på.

Det er Britneys historie, fortalt med henders egne ord. Selvfølgelig er den ensidig og bærer præg af at vi her kun har den ene side af historien, men det er stadig vanskeligt ikke at krumme tæer undervejs ved tanken om nogle af de grumme tung, Britney er blevet udsat for gennem årene.

Det er nemt at frustreres på Britneys vegne, og i betragtning af at medierne så oftte gennem årene har været hurtige til at dømme uden hendes eget perspektiv på sagen, har bogen bestemt sin ret. Den er med til at nuancere den fortælling der har været omkring Britney, og kan forhåbentlig bidrage til at læsere bliver mere kritiske overfor hvorvidt mediernes dækning af en sag altid beskriver den fulde sandhed - eller kun den del, der sælger.

Skrivestilen og sproget er på ingen måde prangende, men fortællingen er alligevel interessant og tankevækkende, og bestemt læsningen værd, hvis man har fulgt en smule af Britneys liv fra sidelinjen i løbet af årene.


10 februar 2024

Syv m2 med lås - Afdeling Q #10

 Forfatter: Jussi Adler-Olsen - Forlag: Politikens forlag - Udgivet: 2023

Syv m2 med lås er bind 10 i serien om Afdeling Q, og dermed sidste del af fortællingen om Carl Mørck og hans folk. Den skiller sig dog også en del ud fra tidligere bind i serien i sin opbygning, hvor det nu ikke længere er Afdeling Q, der jager andre, - det er Mørck, der er den jagede, der må frygte for sit liv og sin frihed, mens de andre febrilsk prøver at hjælpe ham.

Intensiteten holder ved, og det er stadig enormt spændende at læse med. Man må imponeres over at det efter så mange bind i seien stadig kan lade sig gøre at fastholde læserne på denne måde, hvor det hurtigt bliver enormt vanskeligt at lægge bøgerne fra sig, når man først er kommet i gang.

Sprog, skrivestil, plot og karakterudvikling sidder (som efterhånden vanlig stil fra Jussi Adler Olsen) lige i skabet, og det kan virke helt sørgmodigt at måtte tage afsked med universet.. Men så er det jo godt der altid er mulighed for at genlæse serien med friske øjne og nye perspektiver.

Afdeling Q serien har været en sand fornøjelse at følge gennem årene. Hvilken rejse! Samtidug er det en ganske udmærket introduktion til krimigenren for os, der ellers ikke kommer i de kredse i det daglige. Derfor er det også en serie der får de varmeste anbefalinger herfra!

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...