28 december 2023

*Anmeldereksemplar* Mindeskoven - 15 noveller om spiritualitet

Forfattere: Pia Gasberg, Eva Botofte, Charlot Roslev, Summer Ema, Martine Cardel Gertsen, Gabriel Alex, Charlotte Jarshøj, Laura Lund-Hansen, Kristoffer Foldager Jørgensen, Britta Klitgaard, Helle Christensen, A. Malmstrøm, Charlotte Haile, Maria Aagaard, Dina Kjøng Sjöblom

Forlag: Magnild - Udgivet: 2023

Reklame: Bogen er modtaget som anmeldereksemplar. Alle udtryk for holdninger er mine egne.

Mindeskoven indeholder 15 meget forskellige noveller, der alle på hver sin måde omhandler spiritualitet. Novellerne er skrevet af hver sin forfatter, hvorfor indgangsvinklen til det overordnede emne også varierer meget undervejs i læsningen, mens der naturligvis er enkelte overlap her og der, og især under-tematikker som religion og døden går igen i flere af fortællingerne.

Med så forskellige tolkninger på et emne vil der åbenlyst være enkelte noveller, der taler mere til læseren end andre, helt afhængigt af hvor den enkelte læser er i sit liv og hvilke erfaringer man selv har med i bagagen. Fælles for novellerne er dog, at de under alle omstændigheder giver stof til eftertanke, og at der er rigtig meget at tage med videre, - uanset om det er fra de noveller man relaterer mest til, eller nogen af de andre.

Bogens bagsidetekst slutter af med sætningen "Det er tid til fordybelse", hvilket er meget sigende om det, man går ind til, når man læser med. Novellesamlinger som denne lægger meget op til, at man giver sig tid til dem, at man tænker over dét man bliver præsenteret for, og ikke bare hurtigt springer videre til det næste. Det har potentiale for meget, og det kræver noget af sin læser.

Derfor er det heller ikke en novellesamling for hvem som helst, men snarere de, der i forvejen er tiltrukket af det filosofiske og de store spørgsmål i livet. Man skal ikke være bange for at blive provokeret eller at der måske bliver prikket lidt til ens grundværdier, - det er det, god skønlitteratur kan og bør, og Mindeskoven er bestemt ikke nogen undtagelse.

Så læs endelig med, hvis du har mod på det.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...