27 december 2023

*Anmeldereksemplar* Elleskudt - Tågespind #2

 Forfatter: Signe Fahl - Forlag: Ulven og Uglen - Udgivet: 2023

Reklame: Bogen er modtaget som anmeldereksemplar. Alle udtryk for holdninger er mine egne.

Bemærk: Jeg har tidligere anmeldt både genudgivelsen af første bind i serien, Ellekongen. Dén anmeldelse kan du finde her.

Jeg har også tidligere kigget på de tidligere udgaver af både Ellekongen og Elleskudt - og de anmeldelser kan findes her.

Tågespind-serien hører til fantasy-genren. Men det er ikke vilde eventyr, vi begiver os ud på, og selvom fantasy-træk naturligvis fylder en del i historien, er det dog heller ikke de træk, man nødvendigvis sidder tilbage med efter endt læsning.

Elleskudt samler op, hvor Ellekongen slap, og vi befinder os nu primært i og omkring mosen og den tågeverden, der møder Karen herude, hvor hun nu er kommet til at bo. Det, der lader til at være en relativt simpel tilværelse, kompliceres dog af flere faktorer undervejs, som ikke skal afsløres her. Der er dømt drama og intriger undervejs, og der er ikke ret meget afsplappende over det.

Fortællingen om Karen og Daniel er på een gang romantisk og super-kompliceret, for uanset hvor meget de kæmper for det, de har sammen, vil tingene bare ikke altid gå deres vej, - og det er heller ikke alene deres følelser for hinanden de må tage hensyn til. Der er også andre karakterer, der gerne vil have indflydelse på historiens gang, og der ting ud over kærligheden der også fylder. Det kan virke lige meget nok en gang i mellem, men balancen mellem de forskellige elementer er fin og velovervejet, og det står godt mod hinanden.

Både Ellekongen og Elleskudt har fået en make-over i løbet af 2023, ude som inde. Omslagsillustrationerne er nu med silhuetter i stedet for ansigter, og den minimalistiske opsætning virker interessant nok endnu mere mystisk og dragende end de tidliger omslag. Samtidig er lak-effekterne et lækkert touch, og man kan hurtigt fristes til at have bøgerne stående alene for de flotte detaljer der er inkluderet. Samtidig er indholdet blevet pudset af og står skarpere end tidligere, omend mere subtilt.

Tågespind serien er et noget anderledes take på genren end hvad der ellers præsenteres, men er bestemt værd at samle op, - især for den historisk interesserede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...