01 november 2023

*Anmeldereksemplar* Himlen i dine øjne

 Forfatter:  Louise H. A. Trankjær - Forlag: Superlux - Udgivet: 2023

Reklame: Bogen er modtaget som anmeldereksemplar. Alle udtryk for holdninger er min egne.

Obs: Himlen i dine øjne er bog 2 i Montepienza serien. Det kan anbefales at have læst første bog i serien, Blå Nætter, før man kaster sig over bogen her.

Himlen i dine øjne handler om Maja, der er bosat i Italien. Her har hun gennem et par år set Roy, men får stille og roligt øjnene op for at hun og Roy ikke er det bedste match. Til gengæld er Fabrizio ung og charmerende, - men søger de mon det samme, og kan de finde fælles fodslag trods forskellen i deres aldre?

Det er intens kærlighedsfortælling, hvor man snildt kan drømme sig væk i både romantikken og det sydeuropæiske klima. Samtidig er karaktererne befriende virkelige med menneskelige følelser og fejltrin. Ingen er perfekte, og selvom det nogle gange gør en smule ondt på både karakterer og læsere, er det en fornøjelse at se den dybde, de har fået lov at have.

Skrivestilen er interessant og andeledes end hos mange andre romancer, men det er bestemt ikke noget der behøver trække ned. Den gør nemlig at man i en hel anden grad kommer ind under hovedpersonen Maja og hvordan hun har det med de ting, der sker omkring hende - og hvis ikke dét kan noget, så ved jeg ikke hvad skulle kunne det.

Man mærker både Majas kærlighed til de mennesker, der står hende nærmest, men også hendes frustrationer, når tingene går skævt - og der er ikke lagt fingre i mellem, for igen, det føles nærmest som om det er virkelige mennesker vi har med at gøre undervejs.

Himlen i dine øjne er både interessant og spændende, og meget nede på jorden. Den rammer rent meget af det mange kan sidde og dagdrømme sig væk i, og det er derfor også en klar anbefaling, - naturligvis mest til den vante romancelæser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...