30 juli 2023

Legends & Lattes

 Forfatter: Travis Baldree - Udgivet: 2022

Legends & Lattes er fantasy, - det skal der ikke herske tvivl om. Men det er hygge, cozy, stille og roligt, og meget nede på jorden. Der er ikke ret meget action undervejs, ingen store slag eller frygtelige kampe. Det er naturligvis ikke 100% fred og ro, for så havde der nok ikke været meget historie, men det er en helt anden vibe end meget af det andet fantasy på markedet.

Det at lade fiktive karakterer mødes på en kaffebar i stedet for deres mere "naturlige" omgivelser er ikke et uvant koncept inden for fanfiction, men har eksisteret som koncept i en del år. Legends & Lattes kan lidt det samme, men i stedet for at tage karakterer fra ewt allerede eksisterende univers er karaktererne her helt friske og kreeret til lejligheden.

De forskellige væsner vi møder undervejs har en række karakteristika, der primært giver mening hvis man allerede har noget erfaring med fantasy-genren. Der spilles på nogle stereotyper, som taget ud af kontekst kan virke en smule forvirrende for nybegynderen. Men for os andre er den her bog et skønt, anderledes take på genren, og er idéel at snuppe som en let snack mellem de store fortællinger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...