10 juli 2023

Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet

 Forfatter: Glenn Bech - Forlag: Gyldendal - Udgivet: 2022

Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet er beskrevet som værende et manifest, - allerede på bogens forside. Og man skal ikke ret langt ind i bogen før dét bliver en realitet.

Det er en bog, der eksperimenterer med udtryksform, - meget ala det, Yahya Hassan skrev i sin tid, men dog på sin helt egen måde. Det er kreativt, anderledes, og en fantastisk måde at bruge sproget på.

Glenn Bech har sin egen måde at formulere sig på, - det er kort og langt hen ad vejen meget præcist, så man næsten ikke kan være i tvivl om, hvem det givne stykke tekst henvender sig til. Det er provokerende og smertefuldt, og sidder man ikke tilbage med én eller anden form for skidt mavefornemmelse, enten på egne eller andres vegne, kan man have gavn af at læse bogen en gang mere.

Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet er helt sin egen. Den har fået en del omtale, både i pressen og i litterære kredse, og selvom jeg ikke altid er lige enig i begejstringen for hypede bøger, forstår jeg det bestemt godt her. For den kan noget. Den sætter tanker i gang, og den efterlader spor hos sin læser.. I hvert fald hvis man læser den ordentligt og giver sig tid til den.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...