27 juni 2023

*Anmeldereksemplar* Orion-effekten

Forfatter: Torben Magnild Husum - Forlag: Ildanach - Udgivet: 2022

Reklame: Bogen er modtaget som anmeldereksemplar. Alle udtryk for holdninger er mine egne.

Orion-effekten er en selvstændig efterfølger til Thulesingulariteten. Min anmeldelse af dén kan læses her.

Der er gået en rum tid siden Thulesingulariteten, og vores hovedpersoner, Tom og Ole, har nået at få pusten i mellemtiden. Da de får øjnene op for nydannede korncirkler er de derfor straks nysgerrige og må undersøge nærmere, - men konsekvenserne af dét er mere omfattende en først antaget, og selvom man som Tom og Ole gør meget i konspirationsteorier, kan de alligevel blive overraskede.

Det er noget af et eventyr, vores hovedpersoner kommer ud på denne gang, - det var det også sidst, men denne gang er det endnu vildere, og der er skruet op for hvor særligt det hele forekommer. Det kræver altså en god portion åbenhed at kunne (ville) følge med i handlingen, for vejen frem kan for mange nok virke lige usandsynlig og mærkelig nok, mens den for andre blot vil pirre en iboende nysgerrighed og idé om, at der er mere ved det hele, end vi umiddelbart går og tror.

Både Orion-effekten og Thulesingulariteten spiller på det her med at der foregår noget lige uden for vores synsfelt, og at verden som vi kender den blot er et dække over noget større, noget mere. Det er spændende og et anderledes friskt pust, især fordi det er skrevet med respekt for læseren, uagtet om man tror på disse konspirationsteorier eller ej.

Selvom de to bøger kan læses uafhængigt af hinanden, er der naturligvis et overlap i karakterer, men også i tematikker, humor, sprog og stemning, - og man er ikke i tvivl om hvad det er for et univers, man er dumpet ned i. Det er altid en fornøjelse at læse fiktive universer, der spænder over flere bøger, hvor der på én gang sker en pæn udvikling fra bog til bog, men hvor hele bøgernes vibe forbliver den samme undervejs, - og jeg er da også spændt på, om det kan toppes, skulle der komme flere bøger i univeset.

Thulesingulariteten og Orion-effekten er måske nok ikke for hvem som helst, men det er underholdende læsning, er bestemt rejsen værd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...