26 juni 2023

*Anmeldereksemplar* Thulesingulariteten

 Forfatter:  Torben Magnild Husum - Forlag: Mellemgaard - Udgivet: 2020

Reklame: Bogen er modtaget som anmeldereksemplar. Alle udtryk for holdninger er mine egne.

Det første der rammer læseren i mødet med en bog er dens omslag, - og om vi vil være ved at dømme bogen på dens forsde eller ej, er omslaget immervæk meget sigende om både bogen og intentionen med den. Forsiden til Thulesingulariteten er ingen undtagelse.

Forsideillustrationen kan i første omgang give associationer til bøger fra før årtusindeskiftet, - og selvom bogen foregår noget nærmere vores nutid, matcher stemningen alligevel stort set nogle af ungdomsromaner fra slutningen af 1900-tallet.

Her er tale om et mix af spænding, mystik, noget okkult og en snert af science fiction. Det stikker i flere retninger, men det virker at der er så mange facetter af den samme historie.

Langt hen ad vejen er det en lidt alternativ detektivroman. Modsat de mange i genren der prøver at afmystificere problemet ved at gå efter den simplest mulige løsning, er det netop det mystiske og overnaturlige der ledes efter i Thulesingulariteten, - det hele er mere kompliceret end først antaget. Hen ad vejen bliver sløjfen heldigvis bundet fint om mysteriet, og det giver mening til sidst.

Thulesingulariteten er tilpas skæv og humoristisk til at man nemt flyver gennem bogen, - og så er det også til at se bort fra de småting, man kunne have ønsket sig anderledes.

Orion-effekten, en selvstændig fortsættelse til Thulesingulariteten, udkom i november 2022. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...