18 november 2020

#moderneeventyr

 Forfattere: Nicole Boyle Rødtnes, Lea Kala Landgreen, Beatrix M. G. Nielsen, Maja Møller, A. Silvestri, Jacob F. H. Petersen, Lars Ahn, Tenna Vagner, Annette Skibby og Sigrid Groth

Bogen er udgivet i 2018 hos forlaget Silhuet. Den har ISBN 9788799809493 og er 239 sider lang.

Om #moderneeventyr skrev jeg:

Anskaffet i forbindelse med fantasy-festivallen 2020, hvor mange forlag havde tilbud på en lang række bøger. For, - hvorfor ikke?

Jeg har (sikker som så mange andre) set diverse fortolkninger af eventyr (både H. C. Andersens og folkeeventyr), blandt andet nogle stykker, hvor man genfortæller eventyret i en nutidig kontekst. Derfor skal jeg da også blankt indrømme, at jeg holdt eventyrene her op i mod hvad jeg ellers har set og læst, - det kan man næsten ikke undgå.

Det skuffede heldigvis ikke, og eventyrene i denne bog er velskrevet og lette at relatere til, - det er underholdende, og kan måske endda være med til at give unge i udskolingen og op en bedre forståelse af, hvad der menes med eventyrene, og hvad budskabet er, nu eventyrene rent faktisk tager udgangspunkt i noget, de kender.

For budskaberne er der ikke pillet ved, - det er "bare" gjort mere nutidigt og mere spiseligt for nutidens unge.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...