26 september 2020

*Anmeldereksemplar* Den Trofaste Bror

Forfatter: Jacob Kokkedal - Forlag: Ulven og Uglen

Bog 3, Helerens Håb, er modtaget som anmeldereksemplar

Om bog 1, I døden og videre, skrev jeg:

Her er der for alvor tale om en episk fortælling, når først man kommer i gang. Selve bogens størrelse kan virke en anelse intimiderende i starten, men det er dét værd at kæmpe sig i gang; fortællingen om Balt er ikke til at slippe igen, når først man er nået et stykke ind. Så kan man tale om at blive bidt af en fortælling

Her skal dog siges, at bogen henvender sig til et voksent publikum, og at den bestemt ikke er for sarte sjæle. Sprogbruget kan til tider virke en anelse grovkornet, men tilføjer også bogen noget helt særligt, som man skal kigge langt efter andre steder, da det virker helt autentisk og er meget gennemført.

Den Trofaste Bror - I døden og videre er udgivet i 2016. Den er 475 sider lang og har ISBN 9788793349148.

Jeg gav bogen 4 ud af 5 mulige stjerner.


Om bog 2, Ørkenrose, skrev jeg:

Balts eventyr fortsætter, og hans rejse er stadig noget helt for sig.

Vores helt er sin egen og helt unik; hans fremtoning ligner ikke det, man normalt forbinder med en helt, og hans sprogbrug er grovere end nogensinde. Dog åbnes der også en smule op, og vi får som læsere hele tiden indblik i nye sider af Balt, og det lader til, at der er mere ved ham, end han umiddelbart viser og giver udtryk for.

Grov eller ej, - det er svært ikke at holde af Balt, og hans direkte væremåde kommer man hurtigt til at savne, når sidste side er vendt.

Den Trofaste Bror - Ørkenrose er udgivet i 2017. Den er 564 sider lang og har ISBN 9788793349247.

Jeg gav bogen 4 ud af 5 mulige stjerner.


Om bog 3, Helerens Håb, skrev jeg:

Åh, Balt! Udadtil er han mildest talt ikke særlig charmerende og kan umiddelbart virke vanskelig at holde af, men efterhånden som man lærer ham bedre at kende, kan man næsten kun elske ham. Det hænger sammen med, at vi denne gang får udfoldet en stor del af Balts baggrundshistorie, som bliver fortalt levende i flashbacks, der på glimrende vis er inkorporeret i resten af fortællingen og giver mening både i forhold til karakterudvikling og i sammenhæng med resten af fortællingen.

Humoren er grov og under bæltestedet, men der ligger gode intentioner bag, og det er ment som en kærlighedserklæring. Dog skal man som læser forberede sig på, at serien om Den Trofaste Bror kan få selv Ørkenens Sønner til at virke stuerene, og det er derfor ikke for sarte sjæle. Sproget er gennembearbejdet og flydende, men bærer præg af den grove tone, som Balt selv er repræsentant for, mens det aktive ordforråd i romanen her er så stort så man næsten kun kan blive imponeret. Mage til verbale lussinger der sendes afsted, skal man lede længe efter andre steder, og formuleringerne bliver mere og mere kreative. Der er plads til at lege med sproget, og det er uhyre vellykket.

Balt hører selv til blandt samfundets skæve eksistenser, og kæmper bravt for de der har det svært; han kæmper opad mod det, der er større end ham selv, med tanken om, at trods han ikke kan redde hele verden, men kan han gøre en forskel for nogle få, har det været det hele værd. Selvom det kan være en umulig opgave at ændre på hele samfundsstrukturen, kan der gøres en positiv forskel for nogen, der lever under umulige kår. Der er en morale at finde, som er værd at huske på i det virkelige liv.

Serien her bliver kun bedre og bedre. Vi bliver præsenteret for flere dele af universet her i bog 3, og der er blevet kælet for detaljerne i forhold til at gøre det til en hel verden med forskelle i kultur, arter og religion afhængigt af, hvilket kontinent vi befinder os på, og det bliver præsenteret som værende tilpas gennemtænkt til at det er realistisk, og næsten kan få Tolkiens univers til at virke småt til sammenligning.

Serien her er lidt af en mundfuld at komme igennem, og kan ved første øjekast virke uhyre intimiderende, men er man først kommet i gang med serien, er rejsen det hele værd, og det er en oplevelse, jeg kun kan anbefale at man giver sig selv. Trods fantasy-elementerne er serien målrettet et voksent publikum, hvilket gør, at der er skruet op for både hvor kompliceret sproget er og dybden af de emner, der bearbejdes undervejs i forhold til en del andre fortællinger inden for samme genre, og det er kun et plus, da mange af de tunge emner som Den Trofaste Bror omtaler kan være vanskelige at gå til i en traditionel realistisk roman.

Den Trofaste Bror - Helerens Håb er udgivet i 2019. Den er 549 sider lang og har ISBN 9788793349513.

Jeg gav bogen 5 ud af 5 mulige stjerner.



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...