01 oktober 2024

*Anmeldereksemplar* Minen - Dødemagersken #2

 Forfatter: Mariane Mide - Forlag: Krabat - Udgivet: 2024

Reklame: Bogen er modtaget som anmeldereksemplar. Alle udtryk for holdnigner er mine egne.

Minen er andet bind i serien om Dødemagersken. Jeg har også anmeldt første bind, Novice. Den anmeldelse kan læses her.

Minen er andet bind i serien om Dødemagersken. Vi følger Armina, der sammen med to andre er på flugt og søger et sted at tilbringe vinteren, - og i dén søgen finder Armina også én med kræfter meget lig hendes egne. Kræfter, der er svære at forstå og meget tabubelagte, selv blandt dem, der ellers burde være deres egne. Det er dog en balancegang hvor meget man kan stole på ham, og hvor meget man bør dele ud selv. Og så er der jo samtidigt noget, der trækker i Armina for at vende tilbage til det hun kom fra, - trods de farer det involverer. Beslutninger skal tages, men hvad er det rigtige at gøre?

Vi lærer en smule mere om universet i bogen her, men det er stadig især Arminas udvikling, der er mest interessant. Hun bliver med sin nye bekendtes øvelser i baghovedet langsomt bedre til at håndtere sine kræfter og lærer gradvist at hvile mere i sig selv og ignorere omverdenens dømmende blikke. Det er ikke fordi det bliver særligt meget nemmere at være Armina i fortællingen her, tværtimod, - men hendes personlige udvikling kan noget helt særligt. Og så er det jo slet, slet ikke slut endnu.

Der er flere elementer, der får lov at flette sig sammen efterhånden som plottet her i bogen skrider frem, og der dukker stille og roligt flere informationer om universet op. Dog er der stadig primært fokus på Arminas udvikling, hvorfor tempoet også flere gange trækkes ud af fortællingen. Det står ikke stille på nogen måde, men man skal heller ikke regne med at det går så hurtigt som i mange andre lignende fortællinger.

Efter Minen er der stadig en del ubesvarede spørgsmål, især om elverne, og hvad der nu skal ske fremover for de med særlige kræfter, - mærker eller ej. Det er bestemt et utroligt interessant univers, som jeg glæder mig til at læse videre i. Både med fokus  på Armina, men forhåbentlig også med flere spændende detaljer om nogle af de andre evner, hendes kammerater har. Det er i hvert fald ét af de universer, hvor der er god rum til at lade fantasien tage en smule over efter endt læsning og drømme sig væk i mulighederne i magisystemet her!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Evocation

  Forfatter: S. T. Gibson - Udgivet: 2024 Evocation er en roman, hvor hovedkaraktererne på forskellig vis beskræftiger sig med det okkulte, ...