02 april 2024

Forbandet magi

 Forfatter: E. K. B. Hovedskou - Forlag: Silhuet - Udgivet: 2023

Forbandet magi er en hæsblæsende low-fantasy roman. Vi følger en ikke-magiker, der ved et uheld får fat i en magisk halskæde og derved bliver forbandet, hvorefter hun bliver hvirvlet ind i ikke blot dramaet om at slippe af med halskæden, men også et større magtspil og en masse drama.

Det er spændende og intenst, og tempoet er højt fra start til slut. Det er actionpræget nok til at kunne holde læseren fanget, selv hvis man er nybegynder i fantasy-genren, og romanen kan derfor være en fin intro til genren.

Trods bogens relativt korte omfang (i betragtning af at det er fantasy) når den rimeligt omkring worldbuilding og hvad universet kan for de, der har med magien at gøre til hverdag. Det er naturligvis ikke voldsomt dybdegående, men nok til at man får en fornemmelse af hvad der er af muligheder, og der er også gjort overvejelser over hvorfor ikke-magikere ikke har kendskab til den magiske del af universet.

Jeg savner til gengæld en smule dybde i enkelte af karaktererne og der er detaljer, jeg gerne så udfoldet endnu mere, - blandt andet i forhold til hvorfor den baby, vi introduceres for undervejs ikke har noget navn, og mere om hvordan hovedpersonen i praksis tjener til dagen og vejen. Det er detaljer, som ikke har massiv betydning for det større plot i bogen, men nok til at det kan forstyrre læsningen en smule, hvis læseren går op i dén slags detaljer.

Overordnet set er der dog tale om en solid, velfunderet læseoplevelse, der sagtens kan gøre et fint indtryk hos læseren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Sanjategnet

  Forfatter: Majbrit Ravnholt Cramer - Forlag: Facet - Udgivet: 2024 Sanjategnet  er en standalone bog, der blander fantasy med krimi. I en ...