04 april 2024

Et juleeventyr

Forfatter:  Charles Dickens - Genfortalt af: Erlend Loe - Illustreret af: Lisa Aisato

Oversætter: Per Straarup Søndergaard - Dansk forlag: Straarup & co. - Udgivet: 2023

Et juleeventyr er velsagtens en klassiker som de fleste nok har mødt i én eller anden form, hvad enten det er som bog eller litteratur. Den har en del år på bagen, hvorfor sproget i de ældre udgaver af fortællingen for mange også vil forekomme svært og nærmest utilgængeligt.

Det har Erlend Loe heldigvis knoklet hårdt for at lave om på i den her udgave, der opdaterer det sproglige uden at afvige fra handlingen. Med dén her udgave får man derfor fortællingen præsenteret i en version, der er til at forstå, uden at der er gået på kompromis med stil eller form.

Samtidig er Lisa Aisatos illustrationer et fabelagtigt supplement til fortællingen. De er flotte og gennemarbejdet, og matcher fortællingen virkelig godt. De er farverige og vilde hvor det passer, og tilpas afdæmpede hvor det er nødvendigt. Også her har man gået langt for at tilpasse sig den oprindelige fortælling, og det er næsten det værd at have bogen stående alene for at bladre gennem illustrationerne.

Kombinationen af Erlend Loes gendigtning og Lisa Aisatos illustrationer gør det hele magisk og ekstra særligt, og gør det her til en bog man sagtens kan have liggende fremme hele året. "Et juleeventyr" er nemlig ikke KUN aktuelt til jul, - men har noget at sige uanset årstid og modtager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Sanjategnet

  Forfatter: Majbrit Ravnholt Cramer - Forlag: Facet - Udgivet: 2024 Sanjategnet  er en standalone bog, der blander fantasy med krimi. I en ...