10 august 2023

Fourth Wing

 Forfatter: Rebecca Yaros - Udgivet: 2023

Trigger Warnings: krig, kamp, ​​hånd-til-hånd kamp, ​​farlige situationer, blod, intens vold, brutale skader, død, forgiftning, grafisk sprog og seksuelle aktiviteter

Forth Wing følger 20-årige Violet, hvis hjemland har været i krig længe. De bruger drager med ryttere i kamp, og Violet vil forsøge at blive dragerytter. Problemet er at langt de fleste ansøgere dør i forsøget, og Violets odds er værre end gennemsnittet; hendes mor er nemlig, grundet sin stilling i militæret, ansvarlig for at en del af de andre på stedet har mistet en forælder.

Det er svært at klare sig. Træningen er hård, og det er langt hen ad vejen alles kamp mod alle, så det er nærmest umuligt at navigere i, hvem man kan stole på, og alliancer skifter hele tiden, afhængigt af hvad der lige giver mening i en bestemt kontekst.

Samtidig er de unge mennesker i en alder, hvor hormoner og følelser er all over the place, og dét kan også være en kamp i sig selv at håndtere, - især for Violet, der egentlig har rigeligt at se til med overhovedet at holde sig i live.

Intensiteten er høj, og der er hele tiden noget på spil; Fourth Wing er en pageturner, der er urimeligt vanskelig at lægge fra sig, når først man er kommet i gang.

Mængden af inforståede fantasy-udtryk i bogen er relativt begrænset, så de fleste læsere kan være med, og den henvender sig ikke bare til vante læsere af genren, men især også til fans af slow-burn romancer. Der er en grad af spice undervejs, men det er ikke det, der fylder mest, og når det sker kan man godt springe nogle sider frem uden at det ødelægger en hel masse.

Fourth Wing har været enormt hypet på sociale medier, så jeg var ærligt spændt på at komme i gang, da man hurtigt kan være i tvivl om hvorvidt bogen kan leve op til dens popularitet. Jeg var dog solgt fra start, og bogen kan klart anbefales.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...