08 august 2023

*Anmeldereksemplar* På bunden af koppen

 Forfatter: Nicolai Hvidberg - Forlag: Umpff - Udgivet: 2023

Reklame: Bogen er modtaget som anmeldereksemplar. Alle udtryk for holdninger er mine egne.

På bunden af koppen er en grafisk roman med meget lidt tekst, men henvender sig med sit abstrakte indhold primært til voksne, -og især de med en form for kreativ baggrund.

De sort-hvide illustrationer får langt hen ad vejen lov til at tale for sig selv, og det kan de sagtens bære, for der er meget at hente fra de små detaljer både i karaktererne og i alt det udenom.

Vi følger en mands morgenrutine fra øjnene slås op og til kaffen er drukket, - og især kaffedrikkeriet sætter gang i noget helt særligt, hvilket mange, der drikker de gyldne dråber på daglig basis nok kan nikke genkendende til. Drikken er noget for sig og kan i høj grad gøre noget for den, der drikker det.

På bunden af koppen fortæller om den relation, rigtig mange voksne mennesker har til netop kaffe, og hvor stor en forskel den gør til hverdag for så mange mennesker, der muligvis vil kunne se en snert af sig selv i hovedpersonen her.

Afhængigt af læserens synspunkt kan fortællingen her på én gang læses som en hyldest til kaffe og det modsatte. En del kaffedrikkere vil netop være i stand til at relatere til hvordan morgenerne bliver helt anderledes udholdelige efter den første kop kaffe, og hvordan drikken på næsten magisk vis sørger for man bliver i stand til ting, man ikke havde formået uden kaffen. Samtidig kan denne form for afhængighed af kaffe virke skræmmende på nogle, der endnu ikke er til kaffe..

Det er virkelig spændende, og et interessant og anderledes take på noget, der fylder så enormt meget hos rigtig mange voksne verden over, både i vores daglige rutiner og i måden, vi er sammen på, hvor ikke-kaffedrikkerne med mellemrum må svare for hvorfor de endnu ikke er "blevet voksne".

På et niveau, hvor de fleste voksne læsere kan være med, og relatere i én eller anden forstand. Anbefales bredt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...