13 juni 2024

The Unmaking of June Farrow

 Forfatter: Adrienne Young - Udgivet: 2023

The Unmaking of June Farrow er tidsrejsefantasy, men relativ lowkey fantasy.

Farrow-slægten, som June Farrow er en del af, er en lang række kvinder, der på ét eller andet tidspunkt i deres liv har opdaget en dør, som de har haft en særlig trang til at gå igennem, - for så at ende i en anden tid.

Det er både enkelt og kompliceret, for det er naturligvis lige til at bevæge sig gennem døren, når den viser sig, men der er selvfølgelig regler involveret, - ellers bliver det vanskeligt med tidsrejser. Man kan ikke rejse til når som helst, og der er grænser for hvor ofte det kan lade sig gøre - og så er der alle andres underlige spørgsmål til Farrow familien at forholde sig til også.

The Unmaking of June Farrow er spændende og har elementer af noget krimi, der skal løses, for der er meget June Farrow selv mangler svar på, og som skal opklares undervejs i bogen. Det er derfor en bog, der næsten læser sig selv - den er i hvert fald til tider svær at lægge fra sig.

Selvom forudsætningen for hele romanen netop er rejsen i tiden, er det dog ikke fortsatte tidsrejser der fylder en hel masse, men nærmere de ubesvarede spørgsmål om hvad der er sket der hvor June dukker op, - og hvad der kommer til at ske fremadrettet (eller hvordan hænger det nu sammen?), der fylder mest. Man skal som tidsrejse-entusiast ikke skrue forventningerne alt for højt op.

Bogen er primært for de, der godt kan lide at lege detektiver i læsningen, og gå på jagt efter hvad der faktisk skete og hvem der har gjort hvad, - og som så derudover ikke har noget i mod fantasy-aspektet.

Derfor er det bestemt også en anbefaling med forbehold, for selvom det er en fantasy-bog er den mere til læsere af krimier og detektivromaner end til de rutinerede fantasy-læsere.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

*Anmeldereksemplar* Dommedagsstormen - Istårnet og de syv lys #2

  Forfatter: J. Harris Hatt - Udgivet: 2024 - Forlag: WG Press Reklame: Bogen er modtaget som anmeldereksemplar. Alle udtryk for holdninger ...