04 oktober 2020

Det øjeblik du tvivler

 Forfatter: Sarah Engell - Forlag: CarlsenPuls - Udgivet: 2020

Sidetal: 368 - ISBN: 9788711983386

Oh, my..!!! Hold nu fast, en roman.

Det skærer i hjertet at læse Viggas historie, - det er virkelig hård kost, og der er ingen, der fortjener at have så meget at slås med, som hun har det.

Vigga er meget alene, - hendes far har fået ny familie, og hendes mor er flyttet til New York. Selv hører hun til blandt få piger i det mandsdominerede skater-miljø, og det passer hende egentlig fint.

Ind til hun møder William, som tager hende med storm, samtidig med at hun modtager nogle ubehagelige beskeder via sociale medier.

Snart mister Vigga fokus fra både træning og venskaber.

Men William er ikke så god, som han ser ud til at være. For er der egentlig plads til VIGGA i deres relation? Altså, den rigtige Vigga, og ikke bare den Vigga, som William gerne vil se?

Det er ubehageligt, og det gør ondt, - men det er så vigtigt, at vi får snakket om grænser, - hvad er i orden, og hvad er ikke i orden, når man er i et forhold - og hvilke "red flags" skal man være opmærksom på?

Vigga er ung og alene i verden, og som så mange andre i hendes sted meget sårbar, - og derfor desværre også et let, oplagt mål. Det er farligt, og det kan have konsekvenser. Det skal der laves om på. For det er IKKE okay at opføre sig som William gør det. Den magt er det ikke i orden at have over andre, - det er ikke det værd.

Det understreger vigtigheden af at have nogen, man kan stole på, og nogen, som man kan læsse af overfor, uanset hvad det er, man kommer med, - nogen, som lytter og ser én, for det man er værd, og som husker på at minde én om det, når livet gør ondt og er svært.

Bogen er interessant og væsentlig læsning for unge - og alle, der har med unge at gøre. For hinandens skyld. For de unge, der gerne skulle undgå at ende sammen med typer som William. For de voksne, der gerne skulle kunne støtte de unge i situationer som Viggas, og hjælpe dem med at komme på benene igen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...