01 oktober 2020

Pectus' sten

 Forfatter: Lise Bidstrup - Forlag: Carlsen - Udgivet: 2011 - Sidetal: 251

To unge mennesker får til opgave at finde Pectus' Sten. Det bliver et eventyr, der åbner deres øjne for, at verden er noget mere og andet, end hvad de havde regnet med.

Der er fart på, og der sker en masse undervejs, så man kommer i hvert fald ikke til at kede sig.

Som bog 1 i en duologi står bogen sådan set også fint, - der er stadig spørgsmål, der mangler at blive besvaret, og ting, der virker uafsluttede.

Desværre kunne det godt være markeret tydeligere, at det er del 1 af en duologi, da man nemt kan samle den op og kun læse den, - og så blive efterladt lettere forvirret.

For hvad er der med den her Pectus' Sten?

Hvem er Pectus, og hvorfor er det lige en sten, der skal bruges?

Hvad ligger der bag den Øverste Orden - hvem er de egentlig, hvad er de for nogle væsner, - er de valgt til deres embedde, eller er de der bare?

Hvor kommer alle disse overnaturlige væsner fra, og hvorfor ved almindelige mennesker ikke, at de eksisterer?

Hvad sker der med Laus og Isabell, når historien er slut? Skal Laus fortsat blive hos sin onkel og tante - og hvorfor slipper de godt fra at bruge alle de penge, han skulle have arvet efter sine forældre, på sig selv? Hvad er der egentlig med Isabells familieforhold, og hvorfor er hun på kostskole?

Spørgsmålene er mange, - og selvom eventyret er underholdende, er det ikke nødvendigvis oplysende.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...