17 juni 2023

Fangen fra Ulvmarken (Magismondo #1)

 Forfatter: Lene Dybdahl - Udgivet: 2023

Fangen fra Ulvmarken er første bind i serien om Magismondo. Vi følger Pil, en ung kvinde, der kommer op at slås, - og derfra går det helt skævt. Verden er større og mere farefuld end hun først havde regnet med. Hun må kæmpe for sin plads og det er samtidig vanskeligt at regne ud, hvem man kan stole på.

Udgaven med sprayed edges på billedet her er en specialudgave, som kun findes i begrænset udvalg. I kombination med et virkelig flot omslag er bogen virkelig dragende og beder om at blive samlet op. Der er kælet for detaljerne, og man kan på forhånd gætte sig til en række af de hemmeligheder bogen gemmer på.

Pil er en meget ilter hovedperson med masser af temperament, som hun kæmper for at tøjle, for det gavner hende ikke rigtigt i det lange løb; det skaber snarere problemer for hende. Om temperamentet så ikke også er en faktor der er med til at udløse nogle af de gode ting, der sker for hende, er en anden sag.

Det er med mellemrum kort beskrevet, hvordan raseriet bobler i hende før tingene eskalerer. Det er selvfølgelig stadig første bog i en serie, så der er plads til udvikling endnu, men jeg savner større udforskning i hvad der sker for Pil både op til raseri-udfaldet (hun har immervæk levet med det i 17 år, hun må efterhånden have lært at spotte bare nogen af tegnene på at det kommer), og hvilke følelser hun efterlades med efterfølgende, - både fysisk og mentalt. Med de energiudladninger der sker hos hende, går jeg som rutineret fantasylæser med det samme ud fra, at der også må komme eftervirknigner, - det er ikke bare hurtigt overstået, så snart konflikten er stilnet en smule af, men kan sagtens lingre i kroppen i længere tid efterfølgende.

Der er også flere plottråde, jeg savner udforsket endnu mere, blandt andet hvor al magien kommer fra i denne verden, og hvorfor det kun er -nogen- karakterer der har dem, samt hvad religion betyder for karaktererne i universet. Fangen fra Ulvmarken er ikke den stærkeste 1'er, jeg har set i en fantasyserie, men det er en okay begyndelse, og der er stadig tid til at bygge mere på. Så kan man bare krydse fingre og håbe på, at tingene løser sig og giver mere mening hen ad vejen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...