17 oktober 2024

Evocation

 Forfatter: S. T. Gibson - Udgivet: 2024

Evocation er en roman, hvor hovedkaraktererne på forskellig vis beskræftiger sig med det okkulte, - hvilket naturligvis er ved at gå helt galt for dem. Dog er det ikke udelukkende deres egne fejltrin, der ligger bag, men de er under alle omstændigheder nødt til at arbejde sammen for at rode sig ud af herligheden. På den måde kommer de tættere på hinanden en først planlagt, og dét er en hel plottråd i sig selv..

Det er mørkt, mystisk, dystert og spændende. Det er et anderledes, interessant take på det at arbejde med det okkulte, og arbejder med ånder, spøgelser og dæmoner og relationen til dem på sin helt egen måde.

Samtidig er det en fornøjelse at se hvordan fortællingen på naturligste vis snakker om seksualiteter og polygamitet, uden at der bliver set skævt til det. Jovist, karaktererne skal lige smage på om det faktisk nu også ER dem, men det foregår relativt let og elegant og uden at der bliver snakket negativt om det. Det minder nærmere om en personlig evaluering og rejse til selverkendelse end noget andet, - og den slags historier kan også noget.

Evocation er første bind i en serie, og vi kommer til at følge karaktererne med et særligt fokus på én af dem i hver af de kommende bind - Ascension, Divination og Transfiguration.

Evocation her er målrettet voksne (18+) grundet bidder af eksplicit indhold, og den kræver som minimum at man er bare en smule nysgerrig på det okkulte, men det er bestemt læsningen værd.




15 oktober 2024

The Tea Dragon Society

 Forfatter: K. O'Neill

The Tea Dragon Society er tegneserier, og det er cozy fantasy når det er allerbedst. De tre hæfter emmer langt væk af hygge og ro med deres bløde linjer og varme farver, og det kan derfor være et fantastisk afbræk fra både hverdagens trummerum, men også andre romaner hvor der er masser af fart på.

Her er der plads til te, venner, sammenhold og personlig udvikling. Det handler om kunsten at leve i ét med væsner og naturen omkring én. Om at man ikke tager noget i livet for givet, men at man husker at sætte pris på de små ting i tilværelsen, - med respekt for og accept af andres forskelligheder.

Der er en indgroet tillid til at andre er gode og til at stole på, og der hersker åbenhed og ærlighed gennem alle tre bind. Det kobles sammen med masser af diversitet, der er repræsenteret som noget helt almindeligt.

Læs The Tea Dragon Society, hvis du trænger til et varmt, kærligt kram i bogform. Kan anbefales at læses med en god kop te ved hånden!




14 oktober 2024

Stilhed & Storm - Sonetrilogien #2

 Forfatter: Simon Zander - Forlag: HiReader - Udgivet: 2024

Stilhed & Storm er andet bind i Sonetrilogien. Min anmeldelse af første bind i serien, Sortørnens Øje, kan læses her.

Stilhed & Storm, andet bind i Sonetrilogien, er som sin forgænger lidt af en mursten at kaste sig over. Det er heldigvis det hele værd!

Takket være begivenheder hen mod slutningen af Sortørnens Øje har det rykket sig lidt hvilke karakterer vi følger her i Stilhed & Storm, men der er dog ikke ændret på at de alle på hver deres måde spiller en central rolle i de ind i mellem meget kaotiske begivenheder i universet her.

Det er storslået og spændende, og så er jeg vild med at vi kommer endnu mere ind under huden på både sonerne og de forskellige typer af magi. Både de forskellige typer magis muligheder og begrænsninger samt hvad sonerne egentlig var stod lidt som et åbent spørgsmål før bogen her. Og især sonernes betydning og rolle er det rart at se endnu mere til, nu de trods alt indtager en betydelig plads i trilogiens titel.

Worldbuildingen tager sig altså en gevaldig udvidelse i bogen her, men der er også flere af vores hovedpersoner der gennemgår en helt særlig udvikling undervejs og når til en ganske fornuftig selverkendelse i løbet af deres rejse; og dét er mindst lige så fedt at se. Der bliver tilføjet mere dybde til alle karakterer, om de vil erkende det eller ej, - men der er heldigvis stadig plads til endnu mere spænding i bind 3.

Sonetrilogien er ind til videre intens og virkelig velskrevet. Samtidig er omslaget virkelig gennemført, og der er mange fine detaljer at hente. Jeg glæder mig allerede helt vildt til bind 3, - og håber lidt at der ikke skal gå to år mere før vi får en afslutning..!





01 oktober 2024

*Anmeldereksemplar* Minen - Dødemagersken #2

 Forfatter: Mariane Mide - Forlag: Krabat - Udgivet: 2024

Reklame: Bogen er modtaget som anmeldereksemplar. Alle udtryk for holdnigner er mine egne.

Minen er andet bind i serien om Dødemagersken. Jeg har også anmeldt første bind, Novice. Den anmeldelse kan læses her.

Minen er andet bind i serien om Dødemagersken. Vi følger Armina, der sammen med to andre er på flugt og søger et sted at tilbringe vinteren, - og i dén søgen finder Armina også én med kræfter meget lig hendes egne. Kræfter, der er svære at forstå og meget tabubelagte, selv blandt dem, der ellers burde være deres egne. Det er dog en balancegang hvor meget man kan stole på ham, og hvor meget man bør dele ud selv. Og så er der jo samtidigt noget, der trækker i Armina for at vende tilbage til det hun kom fra, - trods de farer det involverer. Beslutninger skal tages, men hvad er det rigtige at gøre?

Vi lærer en smule mere om universet i bogen her, men det er stadig især Arminas udvikling, der er mest interessant. Hun bliver med sin nye bekendtes øvelser i baghovedet langsomt bedre til at håndtere sine kræfter og lærer gradvist at hvile mere i sig selv og ignorere omverdenens dømmende blikke. Det er ikke fordi det bliver særligt meget nemmere at være Armina i fortællingen her, tværtimod, - men hendes personlige udvikling kan noget helt særligt. Og så er det jo slet, slet ikke slut endnu.

Der er flere elementer, der får lov at flette sig sammen efterhånden som plottet her i bogen skrider frem, og der dukker stille og roligt flere informationer om universet op. Dog er der stadig primært fokus på Arminas udvikling, hvorfor tempoet også flere gange trækkes ud af fortællingen. Det står ikke stille på nogen måde, men man skal heller ikke regne med at det går så hurtigt som i mange andre lignende fortællinger.

Efter Minen er der stadig en del ubesvarede spørgsmål, især om elverne, og hvad der nu skal ske fremover for de med særlige kræfter, - mærker eller ej. Det er bestemt et utroligt interessant univers, som jeg glæder mig til at læse videre i. Både med fokus  på Armina, men forhåbentlig også med flere spændende detaljer om nogle af de andre evner, hendes kammerater har. Det er i hvert fald ét af de universer, hvor der er god rum til at lade fantasien tage en smule over efter endt læsning og drømme sig væk i mulighederne i magisystemet her!

Evocation

  Forfatter: S. T. Gibson - Udgivet: 2024 Evocation er en roman, hvor hovedkaraktererne på forskellig vis beskræftiger sig med det okkulte, ...