23 maj 2024

The Invocations

 Forfatter: Krystal Sutherland - Udgivet: 2023

The Invocations er okkult og magisk, når det er allerbedst. Det er en spændende, nervepirrende pageturner, og gennem nærmest hele bogen er den god til at holde sin læser tryllebundet.
Samtidig er det moderne, feministisk fantasy, hvilket kun løfter handlingen og gør det endnu federe, omend det naturligvis også har en dyster side.
The Invocation leger med mørke sider af fantasy-genren. Det foregår i en verden der ligner vores, og trækker tråde til bl.a. middelalderens henrettelser af hekse.
Har det også slået dig at det primært var kvinder, der var offer for hekseafbrændinger, kommer én mulig forklaring her, - for selv i denne verden er kvinder naturligvis ikke forskånet for ignorante mænd. Det er med god grund at end ikke djævelen selv stoler på dem.
The Invocations er til den moderne fantasy-læser, der godt kan lide den underliggende samfundskritik og nogle stærke, kvindelige hovedpersoner, - og er bestemt anbefalelsesværdig.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

*Anmeldereksemplar* Dommedagsstormen - Istårnet og de syv lys #2

  Forfatter: J. Harris Hatt - Udgivet: 2024 - Forlag: WG Press Reklame: Bogen er modtaget som anmeldereksemplar. Alle udtryk for holdninger ...