07 maj 2024

Dronningens Udvalgte: Skyggespil og Maskespil

 Forfatter: Julie Midtgaard 

Dronningens Udvalgte-serien fra Julie Midtgaard foregår i samme univers som Sprækken til Luscuro-serien, og selvom det er en selvstændig serie, giver det bedst mening at have læst de fire bind i Sprækken til Luscuro før man går i gang, - da det er her meget af den tidlige worldbuilding foregår.

Dronningens Udvalgte fører os til hoffet og tæt på Dronning Sora, men stadig set på afstand; hver bog har sin egen hovedperson, der naturligt har sin egen vinkel og sine egne meninger om dronningen og det spil der foregår ved hoffet.

Det er dramatisk, spændende, nervepirrende og intenst, og der er meget at holde styr på undervejs, - for det er ikke sådan lige at hitte ud af hvad nogens intentioner er her omkring. Man er sig selv nærmest, og det er farligt at stole på nogen, uanset hvor tæt man tror man er med dem. Det er nemlig ikke kun pladser ved hoffet der er i spil, men også liv og helbred.

Det er en genistreg, der løfter universet og gør forståelsen for det dybere, - men det er også mere kompliceret end Sprækken til Luscuro var det, hvorfor målgruppen også bliver lige en smule ældre. Derfor må faste læsere af serien dog endelig ikke snyde sig selv for oplevelsen af bøgerne her, som også findes med fabelagtigt smukke sprayed edges!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg har det fucking fint

Forfatter: Luna Harley - Forlag: Klippe - Udgivet: 2024 Trigger warnings: Selvskade, selvmordsforsøg, omtale af selvmord, stalking, store mæ...