29 april 2024

Sanjategnet

 Forfatter: Majbrit Ravnholt Cramer - Forlag: Facet - Udgivet: 2024

Sanjategnet er en standalone bog, der blander fantasy med krimi. I en verden der ligner vores egen findes der individer, der ikke kan dø rigtigt. De dør, bliver begravet, - og pludselig efter en rum tid opstår de igen der hvor de er født. Ind til de så ikke gør. De, der dør med et bestemt tegn ved sig, genoplives ikke, - men hvorfor? Og hvem står bag?

Romanen blander magi, tidsrejser og portaler i en grad, hvor man skal holde tungen lige i munden for at kunne følge med i, hvad der er hoved og hale på det hele. Hvem er hvem, - og hvem kan vi stole på? Hvor, og ikke mindst hvornår er vi? Det er komplekst og kan være vanskeligt at holde redde i, især hvis man er ny i genren, - så Sanjategnet er på alle måder til læseren, der er hjemmevant i tidsrejser og portalfantasy.

Det er en spændende fortælling, som sagtens kunne være udfoldet endnu mere, måske over to romaner. Vi kender vores verden, men det er begrænset hvor godt vi lærer paralleluniverserne at kende, og det er egentlig en smule synd, for de lyder spændende, - og de kunne så med fordel tilføre endnu mere dybde til de karakterer, der stammer herfra.

Samtidig kunne jeg godt savne endnu mere om, hvad det vil sige at høre til de, der i praksis er udødelige i vores verden. Hvordan er det opstået? Hvilke udfordringer møder de på daglig basis? Hvor mange er der af dem? Og hvad skal der blive af deres art i vores verden efter romanen her?

Der er stadig mange usikkerheder og meget overladt til fantasien, selv efter sidste side er vendt. Det skal dog ikke afskrække potentielle læsere, for her ER altså tale om en pageturner, der er gribende og vanskelig at lægge fra sig! Anbefales til de, der i forvejen holder af tidsrejser og genre-mashups.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Blodskat (Knogledrengen, #3)

  Forfatter: Astrid B. Z. Madsen - Forlag: Calibat - Udgivet:  2024 Blodskat  er 3. og sidste bind i serien om Knogledrengen. Jeg har også a...