10 april 2024

For i dag er jeg uden dig

 Forfatter: Josephine N. B. Valentin - Forlag: HiReader - Udgivet 2024

For i dag er jeg uden dig er Josephine Valentins debutroman, - og den står virkelig stærkt!

Vi følger Rina, der altid har stået i skyggen af sin søster, som spiller violin og er god i skolen. Rina er god til så meget andet, men det bliver hverken set eller anerkendt i hjemmet, og det går ud over selvværdet.

Rinas kamp og indre følelsesliv er udførligt beskrevet, og man kan nærmest kun bevæges af hendes op- og nedture, - det er vanskeligt ikke at blive påvirket undervejs. Rina er udsat, og det på ingen måde nemt at være hende, især fordi hun føler sig meget alene i sin kamp, og ikke for alvor har nogen hun kan diskutere det med.

Sproget blomstrer og vækker for alvor karaktererne til live undervejs, og selvom man som læser naturligvis let bliver knyttet til Rina, står de andre karakterer også tydeligt og bliver for fleres vedkommende nogen man sagtens kan sympatisere med.

Rinas stemme står klart og tydeligt, og selvom hun i kraft af at være teenager kan være ret meget i sine følelsers vold, er der ikke en finger at sætte på hvorfor hun bliver så frustreret eller føler sig ved siden af. I hendes sted ville det nærmere være mærkeligt at der ikke kom nogen reaktion.

For i dag er jeg uden dig er en roman til alle de, der på et tidspunkt har følt sig ved siden af, misforstået og i vejen, - uanset socioøkonomisk baggrund. Det er bogen til de, der føler sig overset, og har en fornemmelse af at der ikke rigtigt er nogen der lytter. For den sidder lige i skabet, dér hvor det gør en smule ondt. Forhåbentlig kan lidt flere få oplevelsen af at føle sig set!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Sanjategnet

  Forfatter: Majbrit Ravnholt Cramer - Forlag: Facet - Udgivet: 2024 Sanjategnet  er en standalone bog, der blander fantasy med krimi. I en ...