30 maj 2023

De slettede (Fermis Paradoks, #1)

 Forfatter: Sabine Hein - Forlag: HiReader - Udgivet: 2023

De Slettede handler om den journalist-studerende Thea, der selv mener hun har helt styr på, hvad der er op og ned på tilværelsen, og hvad sandheden er, - hvilket hun troligt dokumenterer på sin blog, hvor hun går meget op i at afsløre andres svindel og bedrag og at de-bunke konspirationsteorier.. Men er det hele nu også som hun regner med det er? Er det hele, som læseren tror det er?

Det er en fortælling, der leger med en skepsis, som langt hen ad vejen er et spejl af virkelighedens verden, - og som virkelig kan sætte skub i fantasien, og som spiller på en række allerede eksisterende konspirationsteorier, som kløgtigt bliver flettet sammen i et større komplot. Det, man tror er realiteten, bliver vendt på hovedet, og det er svært at finde ud af, hvem man reelt kan stole på, i en grad hvor man nemt kommer til at se skygger, hvor der reelt ingen er.

Det hele bunder i tanken om, hvorvidt der findes liv andre steder i universet end på vores egen planet, - og hvorfor vi endnu ikke har kontakt til en sådan livsform. Hvad er meningen egentlig med det hele, og hvad skal man tro på? Det her er ét bud af mange, og det ligger skræmmende nært det flere grupper allerede tror på visse steder i verden. Der er et nik til mange forskellige allerede eksisterende teorier og tilgange til hvordan det hele hænger sammen, og det er spændende at se hvor mange af den slags man kan spotte, - prøv selv at gå på jagt efter dem.

De slettede holder et fint tempo det meste af vejen, og skrivestilen ercharmerende og let at gå til. Der tales til en skepsis over for autoriteter, en trodsighed, retfærdighedssans og ikke at ville finde sig i hvad som helst. Og så kan den læses fra 6.-7. klasse og opefter, - uanset forudgående kendskab til science fiction genren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Sanjategnet

  Forfatter: Majbrit Ravnholt Cramer - Forlag: Facet - Udgivet: 2024 Sanjategnet  er en standalone bog, der blander fantasy med krimi. I en ...