23 august 2024

Falkeridder - Sne og gløder

 Forfatter: Naja Vaaben - Forlag: Straarup & Co. - Udgivet: 2023

Falkeridder - Sne og gløder er første bind i en fantasy-serie, og bærer naturligvis præg af, at der arbejdes på en efterfølger. Der er mange ubesvarede spørgsmål og åbne plottråde, - nøjagtigt som man må forvente det af en 1'er.

Fortællingen er bundet op over en klassisk måde at fortælle (måske især fantasy) til børn og unge. Det handler om unge mennesker, der bliver sendt på en kostskole for at uddanne sig, og selvom det for mange er drømmen at være netop her, er det ikke så nemt at gennemføre som først antaget, og der er mange farer, der lurer.

Med dé briller på er historien rimeligt gennemsnitlig, tangerende til den gode side; og det er især en ganske udmærket worldbuilding der taler i historiens favør. Den ligger i et spændingsfelt, hvor den, meget afhængigt af den enkelte læser, enten vil fremstå brilliant eller som noget, der falder ind i mængden. Og den slags historier skal der også være plads til!

Falkeridder - Sne og gløder er en solid etter, og det bliver spændende at se, hvilken retning fortællingen tager i resten af serien.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Aldrig for evigt

  Forfatter: K. L. Berger - Udgivet: 2024 - Forlag: HiReader Det har været en spændende proces at følge lidt med bag kulisserne under tilbli...