10 februar 2024

Syv m2 med lås - Afdeling Q #10

 Forfatter: Jussi Adler-Olsen - Forlag: Politikens forlag - Udgivet: 2023

Syv m2 med lås er bind 10 i serien om Afdeling Q, og dermed sidste del af fortællingen om Carl Mørck og hans folk. Den skiller sig dog også en del ud fra tidligere bind i serien i sin opbygning, hvor det nu ikke længere er Afdeling Q, der jager andre, - det er Mørck, der er den jagede, der må frygte for sit liv og sin frihed, mens de andre febrilsk prøver at hjælpe ham.

Intensiteten holder ved, og det er stadig enormt spændende at læse med. Man må imponeres over at det efter så mange bind i seien stadig kan lade sig gøre at fastholde læserne på denne måde, hvor det hurtigt bliver enormt vanskeligt at lægge bøgerne fra sig, når man først er kommet i gang.

Sprog, skrivestil, plot og karakterudvikling sidder (som efterhånden vanlig stil fra Jussi Adler Olsen) lige i skabet, og det kan virke helt sørgmodigt at måtte tage afsked med universet.. Men så er det jo godt der altid er mulighed for at genlæse serien med friske øjne og nye perspektiver.

Afdeling Q serien har været en sand fornøjelse at følge gennem årene. Hvilken rejse! Samtidug er det en ganske udmærket introduktion til krimigenren for os, der ellers ikke kommer i de kredse i det daglige. Derfor er det også en serie der får de varmeste anbefalinger herfra!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Sanjategnet

  Forfatter: Majbrit Ravnholt Cramer - Forlag: Facet - Udgivet: 2024 Sanjategnet  er en standalone bog, der blander fantasy med krimi. I en ...