15 april 2021

Luftkasteller

 Forfatter: Katrine Skovgaard - Forlag: Calibat - Udgivet: 2020 

Sidetal: 212 - ISBN: 9788793728486

Amanda har glædet sig til at starte i gymnasiet, men oplever modvind på den sociale front, fordi hun ikke har kysset eller været i seng med nogen endnu, - og det grænser til decideret mobning.

Luftkasteller er en roman om det at finde sig selv og at skulle erkende, at man ikke nødvendigvis er lige som alle de andre, - og at både én selv og verden omkring en skal forstå, at det også er helt okay. Der skal være plads til mange forskellige typer af mennesker, og at vi ikke alle sammen er ens. 

Men i gymnasiet, hvor det sociale fællesskab betyder utroligt meget, og det for mange er vigtigt at passe ind i flokken og helst ikke skille sig for meget ud, kan netop den erkendelse være meget vanskelig.

Det er fantastisk at se, at der med tiden bliver sat mere og mere fokus på de her problemstillinger i litteraturen, så der er mulighed for at mange forskellige unge får noget at spejle sig i - og på den måde måske kan få den støtte der er nødvendig for at de finder ud af, at deres måde at være menneske på naturligvis også er helt i orden, og at der ikke er noget i vejen med dét.

Luftkasteller er velskrevet og fængende, og rammer de unge der, hvor mange af dem befinder sig, både sprogligt og i forhold til mange af de ting, der rør sig blandt dem tematisk, - og så er bogen tilpas kort til, at den er hurtigt læst og overskuelig at gå i gang med.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dracula genfortalt

  Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen - Forlag: Politikens Forlag - Udgivet: 2023 Dracula genfortalt  er nu den tredje klassiker i serien af ge...