19 juli 2021

Kongen af Malmø

 Forfatter: Flemming Jensen - Forlag: Alahambra - Udgivet: 2021

Det mærkes tydeligt i fortællestilen, at Flemming Jensen kommer fra en verden af revy. Ikke at det er et problem, for det fungerer, og er virkelig gennemført, - men man skal være forberedt på, hvor anderledes det er fra mange andre romaner.

Perspektivet er skiftet en smule, så det par, der er lagt op til, at man skal følge, er set udefra med en tredje persons øjne, og det skift i fokus gør noget specielt for dynamikken. For det er ikke den traditionelle romantiske historie, der fortælles, men nærmere en komisk kommentar til og en kritik af den måde, vores samfund fungerer på, og hvor absurde mange politiske og lovgivningsmæssige tiltag i virkeligheden er.

Bogen vender mangt og meget i løbet af dens små 400 sider, og det kræver ofte sin læser at holde rede i, hvad der foregår, og hvad de enkelte karakterer er ude på, - for mange vil gerne have noget at skulle have sagt, og de har hver deres agenda, som ikke nødvendigvis kan forliges.

Det er spændende, morsomt, og tankevækkende, - og helt i tråd med meget af det, vi ellers har set fra Flemming Jensen. Det er en type af finurlig humor, som man skal ville, før det giver mening at give sig i kast med romanen her, - men er man i forvejen til Flemming Jensens arbejde, er det også et mustread.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bride

  Forfatter: Ali Hazelwood - Udgivet: 2024 Ali Hazelwood er primært kendt for at skrive romancer, hvor den kvindelige hovedperson har sit da...