03 juli 2023

Asfrid - Spindlernes Dal

Forfatter: Laura Helena Pimentel da Silva - Forlag: Leitura - Udgivet: 2022 

Asfrid - Spindlernes Dal handler om Asfrid af Stjernefolket, der rejser til Edderkoppefolkets område for at skaffe et edderkoppeæg, der forhåbentlig kan hjælpe hendes bedstemors helbred. Det er første bog i en serie, - så der er endnu meget at hente, som forhåbentlig bliver belyst hen ad vejen, men det er en fin start.

Man bidder hurtigt mærke i de markante forskelle mellem Stjernefolket og Edderkoppefolket; deres levevis og tilgange til andre folkeslag end deres eget er meget ulig hinanden. Det bliver noget af en øjenåbner for Asfrid at se så anderledes måder at gøre tingene på, og det bliver derfor ikke kun en kamp for bedstemoderens helbred, men også for retfærdighed for de mindre bemidlede, der kæmper for selv de mest basale ting.

Asfrid - Spindlernes Dal er mørk og dyster, og i højere grad end så mange andre bøger til målgruppen (ca. 9-10 år og opefter). Til gengæld er illustrationerne FABEL-agtige, og er med til at løfte den samlede helhedsoplevelse. De spiller super godt, og ikke bare gengiver men udvider fortællingen.

Asfrid - Spindlernes Dal er et anderledes take på fantasy-genren, og bestemt en udmærket læseoplevelse. Jeg ser dog frem til forhåbentlig endnu mere worldbuilding i fremtidige bøger, hvor man også kan krydse fingre for at karakterernes personligheder kommer til at skinne endnu mere igennem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dronningens Udvalgte: Skyggespil og Maskespil

  Forfatter:  Julie Midtgaard  Dronningens Udvalgte -serien fra Julie Midtgaard foregår i samme univers som Sprækken til Luscuro -serien, og...