Sider

08 august 2024

Løgneren

 Forfatter: Kristoffer J. Andersen

Kender du det der med, at man egentlig bare gerne vil passe ind, - men at det er svært, på grund af omstændigheder man ikke helt kan styre? Og så kan det virke lettere at fortælle en uskyldig, hvid løgn for at virke sejere end man egentlig er - og på den måde måske få flere venner?

Det gør hovedpersonen i fortællingen her. Problemet er, at hvide løgne ikke bare er hvide løgne. For pludselig bliver alt, hvad han siger, til sandhed, - og så bryder kaos naturligvis løs. Men hvordan optrævler man alle løgnene? Og hvem er vores hovedperson egentlig bag sit skjold af hvide løgne?

Løgneren ramte mig ærligt dybere end jeg havde regnet med. Fortællignen i sig selv er sjov, underholdende og actionpakket. Samtidig tager den nogle problemstillinger op, som for mange på mellemtrinnet kan være relaterbare, hvorfor den hér må finde flest af sine læsere.

Men voksne har også været børn engang, og har alle skullet finde sig selv på et tidspunkt. De fleste kan derfor sandsynligvis nikke genkendende til mange af problematikkerne i bogen, - også selvom ordforrådet blandt de unge har ændret sig en smule.

Derfor er Løgneren bestemt læseværdig, - for både børn på mellemtrinnet og deres voksne. Både for den personlige læseoplevelse og for samtalen om bogen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar