Sider

26 september 2024

*Anmeldereksemplar* Skyggesværdet - Nattens Skygger #1

 Forfatter: Mads Schack-Lindhart - Forlag: Dreamlitt - Udgivet: 2024

Reklame: Bogen er modtaget som anmeldereksemplar. Alle udtryk for holdninger er mine egne.

Skyggesværdet er første bind i Nattens Skygger - og hvilken start på serien! Det er mørkt, intenst og spændende, - og selvom starten minder en smule om starten på Eragon serien af Christopher Paolini, får vi heldigvis hurtigt bevæget os væk derfra.

Bogen handler om en ung mand, der mistede sin mor som lille og som for nylig også har mistet sin far og den gård, han er vokset op på. Ved et heldigt tilfælde får han mulighed for at komme ind på en uddannelsesinstitution normalt forbeholdt de allerrigeste, og her finder han langsomt ting, der peger ham i retning af hvorfor hans forældre er døde - og at de måske ikke var dem, han troede de var..

Det er mystisk og gådefuldt, og virkelig interssant at følge med i opklaringen, - plottet sidder lige i skabet. Samtidig står worldbuildingen også super skarpt, og der er mange detaljer at hente allerede her i første bind, særligt i forhold til magisystemet, men også med hints til racer og politik.

Nattens Skygger er ind til videre på alle måder læsningen værd, - og jeg glæder mig til at komme videre i bind 2, Blodpagten, der heldigvis ligger og venter på mig i reolen!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar