Sider

12 september 2024

Aldrig for evigt

 Forfatter: K. L. Berger - Udgivet: 2024 - Forlag: HiReader

Det har været en spændende proces at følge lidt med bag kulisserne under tilblivelsen af Aldrig for Evigt hos den Patreon-side der har været tilknyttet. Forventningerne er i forvejen sat en smule højt når det gælder bøger fra Katja (jeg ved, hun kan!), og jeg var ekstra spændt denne gang.. Og der leveres altså fra øverste hylde her!

Indpakningen er lækker, og giver et fint indtryk af de vibes der møder læseren i løbet af romanen, uden at afsløre for meget. Det pirrer nysgerrigheden lige tilpas som det skal være.

Aldrig for Evigt er klimafiktion, der foregår i noget der ligner vores eget univers, - men fanger karaktererne i et hjørne, hvor det næsten føles som om tiden har stået stille gennem flere år. Der er ingen moderne teknologi eller kontakt med omverdenen, - og indbyggerne opfører sig virkelig mærkeligt. Men hvorfor egentlig?

Det er dystert, mørkt, nervepirrende og interessant. Det er en bog, der er super vanskelig at slippe igen. Både plot, worldbuilding og karakterer fungerer virkelig godt, og det hele går flot op i en højere endhed, - og så er der alligevel et par spørgsmål, læseren efterlades med til sidst. For hvad sker der egentlig fremadrettet, både med karaktererne og Jarek Falls? Det hører hen i det uvisse, og lige her fungerer dét ualmindeligt godt.

Bogen formår nemlig at balancere en klimadebat utrolig nænsomt og på fineste vis. Der er ikke noget endegyldigt svar eller noget der fremstår som værende den eneste rigtige måde at tackle tingene på. Der leveres nærmere stof til eftertanke i måden det debatteres på og i det, karaktererne ser, oplever og ender med at tage med sig videre.

Aldrig for Evigt er en magisk læseoplevelse. Og er budgettet til årets Fantasyfestival sparsomt, kan jeg kun anbefale at den her kommer op som noget af det øverste på ønskesedlen derfra!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar